divat.jpg

Otthoni divat és öltözködési tippek és tanácsok

Divat és öltözködés otthon

Nem kell mindig a legújabb trendek szerint öltözködnöd ahhoz, hogy csinos legyél. Ennek ellenére sokat javíthatsz a megjelenéseden, ha tudod mit vegyél fel a téli és tavaszi hidegebb hónapokban, vagy a nyári és őszi időszakban. Találd meg mi áll jól neked!


 

Ballagásra készülünk: Ruha választás

Egy olyan időszak előtt állunk, ami mindenkit izgalommal tölt el. Aki érettségizik annak azért, aki szülő éppen, annak a ballagási „összeröffenés” megszervezése okoz aggodalmat, aki pedig meghívottként van jelen az ajándék és virág után futkározik az utolsó pillanatokban. Éppen ezért érdemes már jóval előtte kitalálni, hogy milyen ruhát akarunk felvenni (mosás és vasalás szempontjából is jó, ha nem az utolsó pillanatban rántjuk magunkra a szekrény tartalmát).

Azt gondolom, hogy egy ballagási ünnepségre nem nehéz felöltözni, mégis évről évre szerencsém van végignézni a rosszabbnál rosszabb választásokat – és most nem a ballagó diákok uniformisára gondolok, mert az eleve mindig adott.

Fontos a legelején tisztázni, hogy ez egy formális ünnepség nem pedig party. Rengeteg olyan lányt látok, aki éppen csak fenékig érő minimben és hatalmas platformszandálban próbál egyensúlyozni és nem beesni a tömeg alá. Ezért, ha lehet, törekedj a csinos és elegáns megjelenése és ne most vedd elő a buliszereléseidet.nadrág ballagásra, ünneplő nadrág ballagásra

Nadrágban
Érdemes először azt eldöntened, hogy nadrágban vagy szoknyában szeretnél-e lenni. Ha a ballagás délelőtt a tűző napon esedékes, akkor érdemesebb szoknyát vagy ruhát választanod, míg egy este tartott ballagáson a szövetnadrág (nem kék farmer!) is tökéletes.
 
Cameron Diaz pasztell összeállítása például szuper lenne egy ilyen alkalomra is. A fehér basic felsőhöz adhatsz akár pasztellrózsaszín, homokszínű vagy akár halványsárga nadrágot is, amelyik tetszik, és elérhető számodra. Ezzel nem a hagyományos fekete-szövetnadrág-fehér-felső párost alkalmazod, vagyis izgalmas leszel, mégsem túlöltözött. A halvány zakó pedig még nagyobbat dob az összhatáson. Hagyd el a szettről a hétköznapi táskát, egészítsd ki egy feltűnő nyaklánccal és már készen is vagy.

Szoknyában
Egy ballagáson – főleg ha nem te vagy az ünnepelt személy – ne akard magadra terelni a figyelmet, mondjuk túl rövid szoknyával. Biztosan gyönyörű lábaid vannak, amik már alig várják a napsütést, de nem lenne szerencsés, ha a műsor helyett mindenki a Te szoknyád hosszával lenne elfoglalva. Persze ha nagyon szeretnéd, a családi összejövetelre vihetsz magaddal egy rövidebbet, de az intézményben maradj elegánst.
  szoknya ballagásra, ünneplő szoknya ballagásra
Ha valamilyen eseményre készülök, nekem a legnagyobb stíluspéldaképem Jessica Alba. Valahogyan sosem nyúl mellé, mindig eltalálja a tökéletes arányokat, színeket és anyagokat. Ez a hosszú szoknya is nagyon különleges, amit egy ünnepi eseményre is simán el lehet képzelni. Adott a fekete felső, a fekete szandál és a szintén fekete övvel és borítéktáskával. Ezek a dolgok azért legtöbbünk szekrényében felfedezhetőek. Azután jön egy csavar és egy színes hosszú szoknya landol a szettben – zseniális. Ballagásra pedig nyugodtan másolhatod: nem fogsz kényelmetlenül feszengeni, húzogatni a szoknyádat, és ha még van egy kis felesleg rajtad, azt is jótékonyan eltakarja.

Amennyiben viszont mégis rövidebb szoknyát szeretnél, akkor a ceruzafazonra van most szükséged. Ashley Tisdale példája mutatja, hogy milyen elegánsan, mégis szexin lehet viselni ezt a ruhadarabot úgy, hogy nem leszel közönséges. Még csak mély dekoltázsra sincs szükség. Ha szép hosszú lábaid vannak, akkor ez az összeállítás neked kedvez, és a kisebb cicikért sem kell aggódni, mert egy ilyen lenge ujjatlan blúzban csodásan festenek. Ezekhez a darabokhoz pedig bárhol hozzájuthatsz.

Ruhában
Ha ruhát szeretnél viselni, akkor is törekedj rá, hogy ez alkalommal egyszerű szabásokban és színekben gondolkozz – a kevesebb itt tényleg több lesz. Viselhetsz élénk színeket, visszafogott krém fehéret, vagy feketét arannyal – a lényeg, hogy nem azzal érsz el célt, ha minél rövidebb vagy minél mélyebb a kivágása. Ashley Benson, Jennifer Aniston és Selena Gomez példája is jól mutatja, hogy hivalkodás nélkül is lehet az ember lánya meseszép.

A döntés már csak rajtad áll. Légy kreatív és legyen önbecsülésed!
ballagási ruhák, ruhaválasztás ballagásra

 

Frizura készítési tippek és tanácsok


Frizurák


női frizurák, alkalmi frizurák, 2013-as hajstílusok

Smink készítési tippek és tanácsok otthonra


Sminkek


szempilla és szemöldök ápolás, sminkelés kezdőknek

Otthoni körömápolás tippek és tanácsok


Körömápolás


francia manikűr, köröm festés

Női divat tippek

Divat 2013, Alkalmi ruhák, Női divat, Divat tippek

A női divat szinte átszövi a mindennapjainkat. Hallunk róla a TV-ben, rádióban, olvashatunk róla az újságokban, magazinokban. Többen beleesnek abba a hibába, miszerint minden, amit látnak a kifutókon, magazinokban az jól nézhet ki saját magukon és az utcán is. Ez azonban nem így van. Nem szabad elfelejtenie senkinek a korát, illetve az alakját – divat tippjeink pont ezek elkerülésében segítenek. Nyáron szeretünk merészebb dolgokat is kipróbálni az öltözködésünkben, télen viszont azt gondolják sokan, hogy a trend háttérbe szorul. Jól be kell öltözni azt kész! Ez egy tévedés! A divat minden évszakban fontos és követhető, így télen is! A sál például az egyik olyan ruhadarab, amit több évszakban is tudunk használni. Tavasszal egy jó kiegészítőként szolgál, télen pedig melegít. Különböző méretű, anyagú, és színű sálak vannak, így a paletta nagyon széles. Tavasszal inkább a színesebb mintázatúakat részesítjük előnyben, míg télen a letisztult egyszerűbb formákat. Mindegyiket kipróbáltuk már, és szeretnénk pár ötletes és hasznos tippet adni nektek a sál hordás fortélyairól. A ruhák mellett a kiegészítőkre is ugyanakkora hangsúlyt kell fektetni. Egy szép ruha semmit nem ér egy megfelelő kiegészítő nélkül. De egy szép kiegészítő nemcsak a ruhát díszíti fel, hanem a viselőjét is. Akár ajándéknak is megfelelő lehet. A női divat mellett megmutatjuk azt is, hogy mi lesz 2013 divatja és, hogy milyen alkalmi ruhákat érdemes hordanunk idén, ha csinosak és divatosak szeretnénk lenni akár egy esküvőre, akár bálba készüljünk! Divat tippek minden mennyiségben!

Címkék: női divat, alkalmi ruhák, divat 2013, 2013-as divat, divat tippek, őszi, téli, nyári, tavaszi, divat trendek, kiegészítők, sál hordás, sál kötések