divat.jpg

Otthoni divat és öltözködési tippek és tanácsok

Divat és öltözködés otthon

Nem kell mindig a legújabb trendek szerint öltözködnöd ahhoz, hogy csinos legyél. Ennek ellenére sokat javíthatsz a megjelenéseden, ha tudod mit vegyél fel a téli és tavaszi hidegebb hónapokban, vagy a nyári és őszi időszakban. Találd meg mi áll jól neked!


 

Színsuli rovat: Kék szín a divatban

Ezzel a cikkel új sorozat indul az oldalon, amiben egy-egy alkalommal más és más színt veszünk majd górcső alá, így Te is megismerkedsz közelebbről a színekkel, ha még külön nem foglalkoztál velük, valamint mindannyian tanulhatunk valami újat és érdekeset. Remélem, hogy az öltözködést is könnyebbé tudom majd varázsolni ezzel számodra.

Elsőként a skála fő színeivel kezdem, közülük is a kéket választottam, mert hát nincsen ennél dominánsabb árnyalat, ráadásul minden szezonban megmutatja magát valamilyen árnyalatában.

A kék szín eléggé meghatározó az ember életében, ha belegondolunk a legnagyobb kiterjedésű felületek a Földön kék színűek: ég, tengerek, óceánok. Nem hiába hívják Földünket "kék bolygónak". De mivel ez nem egy földrajz kiselőadás, nem is ragozom tovább, csak a szín hangsúlyosságára hívtam fel a figyelmed. Olyan tulajdonságokat szimbolizál, mint a remény, hűség, bölcsesség, bizalom, intelligencia és becsület. Egyszóval ha kék színt viszel a szettedbe, a környezeted tudat alatt is pozitívan fog megítélni, ami nem egy utolsó szempont.
kék divat, kék árnyalatok a divatban, kék ruhákAlkalmazása:

• Mivel az intelligencia színe is, tehát bizalmat kelt a viselője iránt (főleg a király-és sötétkék), így bátran csempészd bele ezt a színt a szettedbe, amikor állásinterjúra mész, ha prezentációt tartasz, vagy csak részt veszel egy fontos meetingen.
• Ugyanez igaz akkor is, ha éppen üzletet kötsz, vagy reklámozol valamit (hostess munkáknál, ha nem kötött, hogy mit viselj!)
• Neurológusok szerint a halványabb kék árnyalatok nyugtatnak, ezért viseld nyugodtan stresszesebbnek ígérkező hétköznapokon, esetleg szóbeli vizsgáknál (ami az intelligencia miatt sem utolsó húzás:)
• Mivel a kék szín étvágycsökkentő-hatású, alkalmazhatod olyan társas összejöveteleken is, mikor ételt szolgálnak ugyan fel, de a cél nem az, hogy jóllakásig edd magad. Jó hír ez akkor is, ha diétázol! (Igaz akkor azt kívánod, bárcsak mindenki kékben lenne körülötted hátha akkor még hat is :)
• Ha edzéshez szeretnéd hordani, akkor a nyugodtabb edzési formákhoz tökéletes, mint a pilates vagy a jóga.
• Első randira a fentiek alapján nem ajánlott!
• NE párosítsd zölddel! A két szín semlegesíti egymást, így semmilyen hatást nem produkálsz vele.
• Ajánlott színek, amikkel alkalmazhatod: pink, citromsárga, narancssárga, türkiz (igaz az is kék, szóval egyértelmű), fehér, szürke.

kék divat, kék árnyalatok a divatban, kék ruhák
A fenti szettek persze csak a kék színt mutatják be, de természetes, hogy a többi színnel együtt is nyugodtan viselhető. Ugyanazt a hatás fogja majd elérni, mint amik meg lettek említve. Persze minél több van rajtad az adott színből, annál nagyobb lesz a hatás. A dolog igazából rajtad múlik.

Remélem tetszett ez a poszt (is), és hasznos dolgokat találtál benne magadnak. A kék színt pedig tényleg érdemes túlzásba vinni.

 

Frizura készítési tippek és tanácsok


Frizurák


női frizurák, alkalmi frizurák, 2013-as hajstílusok

Smink készítési tippek és tanácsok otthonra


Sminkek


szempilla és szemöldök ápolás, sminkelés kezdőknek

Otthoni körömápolás tippek és tanácsok


Körömápolás


francia manikűr, köröm festés

Női divat tippek

Divat 2013, Alkalmi ruhák, Női divat, Divat tippek

A női divat szinte átszövi a mindennapjainkat. Hallunk róla a TV-ben, rádióban, olvashatunk róla az újságokban, magazinokban. Többen beleesnek abba a hibába, miszerint minden, amit látnak a kifutókon, magazinokban az jól nézhet ki saját magukon és az utcán is. Ez azonban nem így van. Nem szabad elfelejtenie senkinek a korát, illetve az alakját – divat tippjeink pont ezek elkerülésében segítenek. Nyáron szeretünk merészebb dolgokat is kipróbálni az öltözködésünkben, télen viszont azt gondolják sokan, hogy a trend háttérbe szorul. Jól be kell öltözni azt kész! Ez egy tévedés! A divat minden évszakban fontos és követhető, így télen is! A sál például az egyik olyan ruhadarab, amit több évszakban is tudunk használni. Tavasszal egy jó kiegészítőként szolgál, télen pedig melegít. Különböző méretű, anyagú, és színű sálak vannak, így a paletta nagyon széles. Tavasszal inkább a színesebb mintázatúakat részesítjük előnyben, míg télen a letisztult egyszerűbb formákat. Mindegyiket kipróbáltuk már, és szeretnénk pár ötletes és hasznos tippet adni nektek a sál hordás fortélyairól. A ruhák mellett a kiegészítőkre is ugyanakkora hangsúlyt kell fektetni. Egy szép ruha semmit nem ér egy megfelelő kiegészítő nélkül. De egy szép kiegészítő nemcsak a ruhát díszíti fel, hanem a viselőjét is. Akár ajándéknak is megfelelő lehet. A női divat mellett megmutatjuk azt is, hogy mi lesz 2013 divatja és, hogy milyen alkalmi ruhákat érdemes hordanunk idén, ha csinosak és divatosak szeretnénk lenni akár egy esküvőre, akár bálba készüljünk! Divat tippek minden mennyiségben!

Címkék: női divat, alkalmi ruhák, divat 2013, 2013-as divat, divat tippek, őszi, téli, nyári, tavaszi, divat trendek, kiegészítők, sál hordás, sál kötések