tini_gondok.jpg

Otthoni arcápolás tippek és tanácsok

Arcápolás otthon

Arcunk az a testrészünk, ami talán leginkább megköveteli a folyamatos törődést. A különféle kozmetikumok és tonikok nem feltétlenül nyújtanak megoldást az arcápolásban, így a pattanás, és a miteszerek ellen sem. Az arcfiatalítás azonban otthon is elvégezhető folyamat, nem kell hozzá más mint a megfelelő pakolás és masszázs megtalálása! Olvasd cikkeinket és ápold az arcbőröd is rendszeresen!


 

Őszi arcápolási tippek

Mint tudjuk, ilyenkor a rossz idő közeledtével nem csak szervezetünket kell feltölteni belülről, de bőrünket kívülről is folyamatosan ápolni kell! Hisz ilyenkor tudjuk feltölteni, hogy a téli időszakot jól tűrje bőrünk.

Lépésről lépésre, melyet szakemberrel is elvégeztetheted, különböző gépi kezelésekkel, melyek mélyebben bőrödbe juttatja az anyagot, de ez mellett fontos a házi ápolás is. 


őszi arcápolási tippekMint kozmetikus:

- Bőr letisztítása tejjel, tonizálás e közben megállapítja a bőröd állapotát, típusát és rá a megfelelő kezelést.

- Arc radír használata 5-10 percig, melyet vízzel frissítünk a bedörzsöléskor. Majd lemossuk.

- A bőrtípusnak, időszaknak megfelelő pakolást felhelyezzük, melynek a hatóidejét meg kel l várni majd lemossuk vagy belemasszírozzuk bőrünkbe. Ezzel a vérkeringést javítjuk, méreganyagok eltávolítását, anyagcsere folyamatokat felgyorsítjuk, és persze élénkítünk.

gyümölcsös arcpakolás- A másik lehetőség, hogy Ultrahangos arckezelést biztosítunk, melyet a kornak, bőr állapotától kell meghatározni, hogy melyik krémet, gélt is visszük be mélyebbre a szövetek közé.

- Ez után egy frissítő, kellemes, nyugtató arcmasszázs következik, mellyel szintén vérkeringést javítunk, az anyagcsere folyamatok felgyorsításával méreganyagokat távolítunk el. Ilyenkor a simító, hullámzó, dörzsölő, körkörös, zongorázó és legyező, ütögető, csipkedő mozdulatokat használhatjuk.

Ez által a testet és a lelkünket is kényeztetjük, ápoljuk. Hisz a kellemes kézmozdulatok mellett élvezhetjük a krém érzéki illatát, mely közben olyan helyre képzelhetjük magunkat ahová vágyunk! Mindezekhez persze az akaratunk, rászántságunk hiányzik.

A kozmetikus tevékenységhez a tisztítást is beiktathatjuk, ha problémás arcunk. 


Otthoni ápolás:

- Szintén arctej, tonik használata kötelező

- Arcradír a bőrünk típusának megfelelően

- Arcmaszk vagy arc pakolás felhelyezése, annak hatóidejének kivárása, majd lemosása vagy belemasszírozása. Itt már lehet használni pakolásként akár az őszi gyümölcsöket, mint pl.: az alma, körte, szőlő. nyugtató meleg fürdő

Mindezeknél a termékeknél is oda kell figyelnünk, hogy milyen bőrtípusunk és, hogy mely anyagokra lehetünk allergiásak, miket is használunk, mint azt már említettem a „Milyen összetevőket használunk” cikkemben.


- Majd saját arckrémünkkel jól masszírozzuk át bőrünket, esetleg mellé gyertyát gyújthatunk és mellé illó olajokat használhatunk. Így otthon is kellemessé tehetjük ezeket a műveleteket, ellazíthatunk, ez által a télre nem leszünk lehangolva, tehát a téli depresszió ellen is jók ezek az igazán csajos dolgok! 

- Ez mellé egy jó kis tipp, hogy mind ezt egy jó meleg fürdő előtt vagy után alkalmazzuk!

Oda kell figyelnünk magunkra, hogy őszi és téli időszakra is felkészítsük magunkat lelkileg és testileg, hisz kimeríthető lehet a hideg, szürke hangulat. Mindez nem kerül sok időbe, ne sajnáljuk magunkra fordítani az időt, hisz ennyi minden Nőnek egyaránt jár!

 

Otthoni bőrápolás tippek és tanácsok


Bőrápolás

testkezelések, krémek, masszázsok

Smink készítési tippek és tanácsok otthonra


Sminkek

szempilla és szemöldök ápolás, sminkelés kezdőknek

Otthoni szőrtelenítés tippek és tanácsok


Szőrtelenítés
epilálás, pedikűr, gyantázás

Arcápolás házilag

Arcpakolás, Fogfehérítés otthon, Pattanás ellen

Télen a megfelelő arcápolás sokszor háttérbe szorul. Ilyenkor sokunk bőre kiszárad, érzékenyebb lesz, mely miatt rá vagyunk kényszerülve a kozmetikai krémekre, hiszen elsősorban ezek segítségével hozhatjuk helyre bőrünk szépségét. Persze az eredményes arcápolás más módszerekkel is elérhető, mint a különféle arcpakolások készítésével és használatával. A pattanásos arcbőr a kamaszkor velejárója, de nem csak őket érinti. Cikkeinkben néhány olyan javaslatról olvashattok, melyek alkalmazásával kordában tarthatjuk a pattanásokat. Vigyázz az arcodra és tartsd be a 3 lépést: arctisztítás, tonizálás és hidratálás. Természetesen az arcápolásba a száj higiéniája is bele tartozik. Kevesen hinnék, de a fogfehérítés házilag is elvégezhető szinte fillérekből, és ráadásul mindezt otthon is fellelhető alapanyagok felhasználásával. Hogy hogyan? Arra cikkeinkben találod meg a választ. Mint ahogy arra is, hogy hogyan tudjuk szemöldökünket otthon, saját kezűleg rendbe szedni és arcbőrünket fiatalosan és egészségesen tartani. Tedd mindennapi rutinoddá az arcápolást, olvasd cikkeinket és szépülj otthon!

Címkék: arcápolás otthon, fogfehérítés otthon, pattanás ellen, arcpakolás, tiszta arcbőr, friss bőr, mitesszerek, akne, masszázs, szájápolás, szemöldök ápolás