szepseg_logo.jpg

Otthoni mozgás és egészség tippek és tanácsok

Mozgás és egészség otthon

A szép külső elengedhetetlen feltétele a megfelelő testmozgás és a helyes táplálkozás. A sport és a mozgásmánia hívei állítják, hogy az egészséges életmód nem csak tested fittségéhez, de még lelki egyensúlyod megőrzéséhez is hozzájárul. Ezért javasoljuk olvasd el cikkeinket és mozogj rendszeresen! Szakértői tanácsokkal, otthoni edzéstervekkel és étrendekkel várunk! 

Párosan csinosan: 6 gyakorlat párral

Barátoddal vagy barátnőddel elhatároztátok, hogy formába hozzátok magatokat? Vidám, egészséges és olcsó közös programot szeretnétek? Ez a cikk ad pár ötletet, hogyan tornázhattok egymás bevonásával. Különösen ajánlott azoknak ez az edzésmódszer, akik szeretnek versenyezni, vagy gyorsan feladja az edzést és szükségét érzi egy támogatónak vagy motiváló embernek. Leírok pár gyakorlatot, amihez nem kell más, csak két edzésre elszánt ember.

Első gyakorlat: Szembe helyezkedünk, a társunkkal fekvőtámasz helyzet alkarra ereszkedés vissza nyújt a kar és váltva ellentétes kezet nyújtunk a társunknak (8 ütem).
Ismétlésszám: 3x5

páros gyakorlatok, együtt edzés, otthoni fitnesz, torna


Második gyakorlat: Lábak hajlítva hátatokat összetámasztjátok egy labdát fogtok a kézbe és egyik oldalról a másikra adjátok át.
Ismétlésszám: 3x20 körbeadás
páros gyakorlatok, együtt edzés, otthoni fitnesz, torna

Harmadik gyakorlat: Megfogjuk a társunk kezét és egyszerre oldalra kitörésbe lépünk majd vissza, lehet egyik láb csak, vagy váltva. Ismétlésszám: 3x15
páros gyakorlatok, együtt edzés, otthoni fitnesz, torna

Negyedik gyakorlat: Féllábas guggolás: térdeket behajlítjuk és ellentétes oldali lábunkat kinyújtjuk és vissza, lehet ugyanaz a láb sorozatban vagy váltva.
Ismétlésszám: 3x15
páros gyakorlatok, együtt edzés, otthoni fitnesz, torna

Ötödik gyakorlat: Lábemelés hátra: társunkkal azonos oldali lábat nyújtva hátra emeljük.
Ismétlésszám: 3x25
páros gyakorlatok, együtt edzés, otthoni fitnesz, torna

Hatodik gyakorlat: Kitörés hátra térdhúzással: társunkkal ellentétes oldali lábbal hátralépünk térdünk majdnem érinti a talajt és térdemelésbe húzzuk, kezünket összeérintjük
Ismétlésszám: 3x20
páros gyakorlatok, együtt edzés, otthoni fitnesz, torna

 

Otthoni bőrápolás tippek és tanácsok


Bőrápolás


testkezelések, krémek, masszázsok

Otthoni körömápolás tippek és tanácsok


Körömápolás


francia manikűr, köröm festés

Otthoni divat és öltözködési tippek és tanácsok


Divat


öltözködési tanácsok, divat tippek

Mozgásmánia és egészség

Otthoni edzés, Egészséges életmód, Otthoni fitnesz

Mi jut eszetekbe arról, hogy valaki fitt? Tornaterem, órákig tartó izzadás, vagyonok a fitnesz bérletre és még sorolhatnánk. Ezek nem éppen a legvonzóbb gondolatok számunkra, főleg, ha anyagi és időbeli korlátaink akadályoznak, valamint a kellő mennyiségű elszántság is hiányzik. Tehát ezeket most felejtsük is el és térjünk át az otthon is megvalósítható testedzésre. Oldalunkon változatos edzés tippeket olvashatsz, melyekkel a fogyás könnyebb a testformálás pedig még hatékonyabb lesz! Sportedző munkatársunk bemutatja, hogyan használd a különféle sporteszközöket. Fitball, gimnasztikai labda, fitnesz labda - számos neve van ennek a nagyszerű sportszernek. Előnye hogy otthonra könnyen beszerezhető, olcsó és a tárolása sem bonyolult. Sokoldalúan felhasználható, ugyanis a jógától kezdve a gerinctornán át az erősítésig mindenre jó. Megmutatjuk, hogyan készíts fillérekből lábsúlyt házilag, amit utána használhatsz futáshoz, popsi és láb formálásához. Legyen szó diétáról vagy csak egészségesebb táplálkozásról, étrend táblázataink nagyon hasznosak lehetnek, hogy hozzájárulj testi egyensúlyodhoz és fitt életedhez!

Címkék: otthoni edzés, egészséges életmód, mozgásmánia, otthoni fitnesz, étrend táblázat, otthoni étrend, otthoni edzésterv, páros edzés, gyakorlatok otthonra, fogyás otthon