szepseg_logo.jpg

Frizura készítési tippek és tanácsok

Frizura készítés otthon

Találd meg a neked legelőnyösebb hajstílust és készítsd el magadnak, otthon! Egyszerűen és könnyen elérheted, hogy minden nap új frizurával lepd meg a világot, ezzel is megszínesítve a szürke hétköznapokat! Itt megtalálod amit keresel, legyen az esküvői frizura, hullámos báli konty vagy a legújabb 2013-as frizura trend! 

Természetes hullámok három lépésben

A következőkben egy hullámosítási technikát mutatok be nektek ami otthon is könnyűszerrel elkészíthető. Alkalmas bulikra vagy akár kerti partykra esetleg, ha csak nem akarjuk szoros kontyba fogni a hajunk és valami természetesre vágyunk.
természetes frizura, hullámos haj, göndör haj, hullámcsat használata
A következőkre lesz szükségünk:

- hajbab vagy hajzselé
- 4-6 db szilikon hajgumi
- 12-16 hullámcsat
- hajlakk

A frissen mosott hajon szétoszlatunk hajhossztól függően 2-4 diónyi hajhabot vagy 1-2 diónyi hajzselét. Fontos, hogy a fixálót (hajhab/hajzselé) inkább a haj hosszára vigyük fel mert ha a fejbőrre kenjük gyorsan lezsírosíthatja a hajunkat.

természetes frizura, hullámos haj, göndör haj, hullámcsat használataElső lépésben az 1. képen látható módon négy vagy hat részre osztjuk – oszthatjuk több részre is ez azt fogja eredményezni, hogy a hullámok közelebbről indulnak a hajtőhöz képest.

Nem baj ha a felválasztásaink nem pontosak, a lényeg, hogy minden „szekciót” külön-külön fel tudjuk gumizni szorosa a szilikon hajgumik segítségével. Semmiképpen ne használjunk befőttes gumit mert az anyagából adódóan „elfűrészeli” a hajszálakat.

Következő lépésben minden részt két újabb részre osztunk, ujjainkkal megsodorjuk őket, majd elkezdjük őket egymás köré csavarni nagyon szorosan, úgy, hogy a legvégén a tincsek végét a természetes frizura, hullámos haj, göndör haj, hullámcsat használatakialakult „gombócok” alá tudjuk rögzíteni hullámcsattal. Azért van szükségünk ennyi hullámcsatra, hogy nyugodtan több irányból tűzzük meg a tincsek végét a biztos tartás érdekében. Folytassuk ezt a műveletet az utolsó tincsig.

Ha végeztünk az utolsó tinccsel is, hagyjuk a hajat magától megszáradni (hosszabb haj esetén akár egy egész este is lehet) vagy ha van otthon esetleg mobil búránk, beülhetünk alá kb. 45 percre. Száradás után távolítsuk el először a hullámcsatokat, majd a szilikon gumikat is - 2. kép - legegyszerűbb ha kivágjuk őket. 

Ha eltávolítottuk a csatokat és gumikat a hajból, enyhén döntsük természetes frizura, hullámos haj, göndör haj, hullámcsat használatahátra a fejünk majd szétnyitott ujjaink segítségével a fej minden részén rázzuk át a hajat a tövénél, hogy eltüntessük a választékokat, ezáltal apróbb tincsekké rázzuk szét a copfokat és sokkal természetesebb hatást érünk el. - 3. kép -

Végül a kialakult hullámokat felfelé tolva hajlakkal fixáljuk a frizurát. Fontos, hogy a hajlakk ne ragasztóként funkcionáljon, tartsuk a 35 cm távolságot a haj és a lakk között.


Még több 2013-as tavaszi és nyári frizurát találhatsz itt a képgalériában!

 

Hajápolási praktikák otthonra


Hajápolás


hajpakolások, hajvédelem, egészséges haj

Alkalmi frizurák házilag


Alkalmi frizura videók


esküvői frizurák, báli frizurák

Hajfonatok egyszerűen


Hajfonat videók


fonások, hullámok, fonatok

Frizurák 2013

Frizura divat, Női frizurák, Alkalmi frizurák

2013-ban a rövid és a félhosszú frizura a divat. A rövid hajhoz számtalan fazon és stílus felhasználható, ráadásul a reggeli készülődést is felgyorsítja, ha kevesebb munka van a frizuránkkal. 2013-ban a rövid hajstílushoz a kicsit vagányabb, már-már rockos vonal kerül előtérbe. Örök népszerűségnek örvend a félhosszú viselet, és ez így lesz idén is. Közel sincs vele annyi macera, mint a hosszú fürtökkel ráadásul remekül variálható frizurák készíthetőek vele. Megmutatjuk hogyan készíts természetes hullámokat otthon, ami egy buliba tökéletes választás! De egyéb alkalmi frizurák is várnak rád, sőt videó ismertetővel segítjük, hogy elkészítsd a hozzád leginkább illő frizurát! Készíts kontyot a mindennapi használathoz, fonást a nyári melegbe, vagy színezd ki az unalmas hétköznapokat egy retró masni frizurával! Cikkeinkben további érdekes női frizura trendekkel várunk, képgalériánkban pedig megtalálhatod a legújabb 2013-as tavaszi és nyári frizura divatot!

Címkék: frizura divat, női frizurák, alkalmi frizurák, frizurák 2013, haj stílusok, fonás, fonatok, konty, masni frizura, hullámos haj, természetes hullámok