szepseg_logo.jpg

Frizura készítési tippek és tanácsok

Frizura készítés otthon

Találd meg a neked legelőnyösebb hajstílust és készítsd el magadnak, otthon! Egyszerűen és könnyen elérheted, hogy minden nap új frizurával lepd meg a világot, ezzel is megszínesítve a szürke hétköznapokat! Itt megtalálod amit keresel, legyen az esküvői frizura, hullámos báli konty vagy a legújabb 2013-as frizura trend! 

5 perces frizurák lófarok helyett!

Sokunknál tipikus szokás, hogy ha nem áll sehogy a frizuránk fogunk egy hajgumit, befőttes gumit vagy bármit ami kicsit is nyúlik és lófarokban kötjük a hajunkat. Azonban nem hogy igénytelenül nézünk ki néha ezzel az ügyetlenül összekapkodott lófarkunkkal, de kezd nagyon unalmassá is válni. Ezért megmutatom az én 2 kedvenc 5 perces frizuratippemet, amit tényleg nagyon könnyű megcsinálni, mégis látványos és bármikor kihúz a csávából.csavart fonás, fonás frizura, lófarok helyett, csavart frizura

1. Csak csavard és fond!

 Ebben a frizurában többek között az a jó, hogy hajmosás utána magától hagyhatod alapként kócosan megszáradni az egész hajzuhatagod. Sőt mi több, rövidebb és hosszabb hajú lányok is bevethetik.

Ahogy a lépések mutatják, ha nagyon egyenes szálú hajjal rendelkezel, akkor érdemes hajsütővel kicsit „beállítani” a tincseket, viszont ez a lépés kihagyható. Oszd 3 részre a hajadat úgy, hogy középen maradjon a legtöbb rész, oldalt pedig egyforma nagyságú vékonyabb részek maradjanak ki.

A középső vastag részt fogd össze hajgumival (na jó, ez azért ellentmond a „hagyd a lófarkat felkiáltással”) és csavard fel a tarkód fölé egy szolid kontyba. Jó sok csattal tűzd meg.

Ezután a két vékony tincset fond be, és ügyelj rá hogy ne húzd meg nagyon őket, maradjanak lazák és vastagabbak a fonatok. Mindegyik végén hagyj egy kis hajat érintetlenül – ezzel fogod a kontyod köré csavarni őket két oldalról.

A letűztél minden apró tincset, elől húzz ki néhány szálat, hogy bohókásabb legyen a megjelenésed.


2.  Hajrá balerina!

balerinakonty, frizura zoknival, frizura hullámcsattal, konty készítésA balerinakonty manapság szintén hatalmas nagy divat, főleg ha az extra nagy verziót választod. Ehhez szintén rengeteg hullámcsatra lesz szükséged, valamint egy hatalmas zoknira. (A hajfánkot úgy készítheted el belőle, hogy levágod a zokni talpát, hogy mindkét végén üreges legyen, majd egyik oldalról feltekered az egész anyagot, hogy fánk szerű anyagot kapj. Ha ehhez nincs türelmed, sok márka már forgalmaz saját hajfánkot – pl. Claire’s vagy a H&M)

Szintén kösd össze magasan a fejed tetején a hajadat majd húzd rá a fánkot. Ezután felülről lefelé igazgasd el szépen a hajadat körbe a fánkon.  A fánk tövénél ezután szorítsd le egy második gumival a hajadat, úgy hogy a kilóg részek a fejed 2 oldalára kerüljenek. Ezeket szintén fond be, mint az előző frizuránál, majd a még látható hajgumi köré tekerd fel mindkét oldalról. Ügyesen rögzítsd a hullámcsatokkal.

Minél többet gyakorlod ezeket a tippeket, annál gyorsabb leszel, és még az is lehet, hogy a végén már tükör nélkül összedob majd magadnak egy trükkös frizurát. Jó gyakorlást hozzá!


Még több 2013-as tavaszi és nyári frizurát találhatsz itt a képgalériában!

 

Hajápolási praktikák otthonra


Hajápolás


hajpakolások, hajvédelem, egészséges haj

Alkalmi frizurák házilag


Alkalmi frizura videók


esküvői frizurák, báli frizurák

Hajfonatok egyszerűen


Hajfonat videók


fonások, hullámok, fonatok

Frizurák 2013

Frizura divat, Női frizurák, Alkalmi frizurák

2013-ban a rövid és a félhosszú frizura a divat. A rövid hajhoz számtalan fazon és stílus felhasználható, ráadásul a reggeli készülődést is felgyorsítja, ha kevesebb munka van a frizuránkkal. 2013-ban a rövid hajstílushoz a kicsit vagányabb, már-már rockos vonal kerül előtérbe. Örök népszerűségnek örvend a félhosszú viselet, és ez így lesz idén is. Közel sincs vele annyi macera, mint a hosszú fürtökkel ráadásul remekül variálható frizurák készíthetőek vele. Megmutatjuk hogyan készíts természetes hullámokat otthon, ami egy buliba tökéletes választás! De egyéb alkalmi frizurák is várnak rád, sőt videó ismertetővel segítjük, hogy elkészítsd a hozzád leginkább illő frizurát! Készíts kontyot a mindennapi használathoz, fonást a nyári melegbe, vagy színezd ki az unalmas hétköznapokat egy retró masni frizurával! Cikkeinkben további érdekes női frizura trendekkel várunk, képgalériánkban pedig megtalálhatod a legújabb 2013-as tavaszi és nyári frizura divatot!

Címkék: frizura divat, női frizurák, alkalmi frizurák, frizurák 2013, haj stílusok, fonás, fonatok, konty, masni frizura, hullámos haj, természetes hullámok