eskuvo_fejlec.jpg

esküvő szervezési tippek

Esküvőszervezés otthonról

Gyakorlatias szakértői tanácsokat adunk a témában, hogy a Nagy Nap minél emlékezetesebb legyen! Segítünk megszervezni az esküvődet, és tippekkel ötletekkel látunk el, hogyan készüljön fel mind a menyasszony, mind a vőlegény élete legnagyobb napjára!


 

Mikor kezdjem el szervezni az esküvőmet?

Sokan tanácstalanul állnak, mert nem tudják, hogy kell mi illik. Általánosságban elmondható az, hogy minél különlegesebbek szeretnék lenni, annál hamarabb kell elkezdeni a készülődést. Tisztában kell lennünk azzal az apró ténnyel, miszerint az egyes szakmák közkedveltebb képviselőinek már 1-2 évvel már igen sok bejegyzés van a naptárában.

Első kör

A legfontosabb átgondolni az esküvő jellegét, stílusát, a esküvő szervezés, mikor legyen az esküvőm?meghívni kívánt vendégek létszámát és átgondolni az esküvő városát. Ezekkel az információnkkal a zsebünkbe meg is tehetjük az első lépéseket: helyszín, fotós, videós, zene, vőfély vagy ceremóniamester és dekor.

Az információkat rengeteg helyről begyűjthetjük. De a legjobb ha az általunk látogatott esküvőkön nézünk körül. Hiszen így bizonyosodhatunk meg mi magunk arról (függetlenül bárkinek a véleményétől). Sose feledjétek ez a ti napotok, ti döntsetek mindenben.

A legfontosabb lépés a szerződés

Nem véletlen amiért ez a legfontosabb lépés, hiszen a szolgáltató is ember, és csak így marad nyoma egy előlegnek egy foglalásnak. Ezzel a papírral igazolhatjátok csak az igazatokat.

- A szerződés tartalmazza a két szerződő fél alapvető adatait (név, telefonszám, esküvő dátuma, elérhetőségek)
- A szolgáltatás megnevezése, és a szolgáltatás ideje és helye (vagyis fotós esetén: készülődés, szertartások lakodalom, az utolsó vendégig és a legfontosabb a kreatív fotózás időpontja és helyszíne és azt amit ajándékba ad)
- Az erre a szolgáltatásba befizetett előleg és a szolgáltatási csomag ára, amitől eltérni csak egy új külön igény esetén változhat, a legfontosabb hogy ez is legyen pótolva a szerződésen

A szerződés nem csak titeket hanem a szolgáltatót is védi. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mondatják velem, hogy mennyire nagyon fontos ügyelni a helyszínnel kötött szerződésre. A szerződés pluszban tartalmazza, hogy melyik termükre szól az árajánlat, a dekoratőr mikor kapja meg a termet és mikorra kell vissza adnia. Fejtörést szokott jelenteni az utolsó pillanatban bejelentett takarítási vagy regisztrációs díj.  Ne felejtsük el a berendezés (székek asztalok) evőeszközök, terítők, poharak kiemelését.

Amennyiben helyszínen étterem és felszolgálás is van mindenféleképpen érdemes a pontos menüt rögzíteni ital árakkal és a felszolgáló személyzet létszámával és rendelkezésre állási idővel. Számoljunk a nagyon jó hangulatra és foglaljuk bele az esetleges túlórájukat. A behozható ételek italok listájával pedig spórolhatunk is a költségeinken.

Második kör, a részletek kiválasztása

Amitől igazán ti lesztek a nagy napon, itt kezdődik az álmodozás is.  Dekoráció, virágok, ruha, smink, frizura, torta… ezek azok a feladatok amiket még érdemes időben kiválasztani megbeszélni és átgondolni a lehetőségeiteket.

Nagy segítségünkre lehet az internet adta információ áradat. Kellő inspirációt gyűjthetünk be a hazai szolgáltatások lehetőségeiről a különböző esküvői magazinokból. Van egy nagyszerű honlap a Pinterest. Segítségével könnyedén hozhatunk létre olyan online albumot, amit email címmel és egy jó jelszóval bárhonnan megtekinthetünk. Meghívhatjuk barátainkat de akár szolgáltatóinkat azért hogy könnyebb legyen a kommunikáció. Úgyhogy csak bátran, Pinelésre fel!

Bejelentkezés az esketésre

Nem véletlen sajnos hogy mikor már minden le van foglalva és lefixálva akkor jön csak a bejelentkezés ideje. Sajnos az önkormányzatok nem olyan rugalmasak mint a szolgáltatók így náluk csak ceruzásan lehet bejelentkezni és csak az esküvő előtt 6-1 hónappal válik tollá a bejegyzés.

Mindenféleképpen érdemes a tervezett időpont előtt egy évvel érdeklődni a lehetőségekről. Nem kell meglepődni a pohár a szőnyeg használat és a zenei szolgáltatás díjáról. Tájékozódjatok a lehetőségeitekről mint pl kihelyezett szertartás, gyertya homok öntés vagy valami más, milyen zenéket ajánlanak és legfőképp azt hogy milyen hosszú legyen az.

Utolsó kör finomítások és egyeztetések időszaka

Esküvő előtt 1 hónappal érdemes minden szolgáltatóval átbeszélni a nagy nap programját, hogy mikor kinek mi a feladata, történt e változás. Kimerítő és megterhelő lesz ez az időszak már csak az egyre közeledő esküvőre gondolva is feszültebb a hangulat, de nyugalom. Mindenki azért van, hogy a ti napotok tökéletes legyen! És ezt soha nem feledd kedves menyasszony.

Érdemes esküvőszervezőt fogadni???

Döntse el mindenki maga. Sok minden szól mellette . Vegyük csak, azt hogy ő csakis kipróbált profi szakemberekkel áll szerződésben amiért ő felelősséget vállal. Nem kell félni hogy elveszíti az esküvő az egyediségét, attól hogy nem a ti elképzelésetek fog megvalósulni. Egy profi szolgáltató tudja mi a feladata és a szerepe. De kétség sem férhet hozzá az ő szolgáltatásai sincsenek ingyen, ellenben nagyon sok időt megspórol nektek.


Jó esküvőszervezést mindenkinek!

 

Frizura készítési tippek és tanácsok


Frizurák


női frizurák, alkalmi frizurák, 2013-as hajstílusok

Smink készítési tippek és tanácsok otthonra


Sminkek


szempilla és szemöldök ápolás, sminkelés kezdőknek

Otthoni körömápolás tippek és tanácsok


Körömápolás


francia manikűr, köröm festés

 

Esküvőszervezés otthonról

Esküvőszervezés, Esküvői ruhák, Esküvői előkészületek

A Nagy Nap tökéletessé tétele nem egyszerű feladat, de tény, hogy mindenki szeretne emlékezetes esküvőt magának. Oldalunkon ebben nyújtunk szakszerű segítséget. Az esküvőszervezés előkészületeiben valamint a lakodalom lebonyolításában is hasznos tanácsokat nyújtunk a házasodni vágyó szerelmes pároknak. Az esküvői ruha kiválasztásától, a sminken és a frizurán át, egészen a meghívók tervezéséig mindent megtalálhatsz, amire csak szükséged lehet. Fontos, hogy megfelelő szakembereket válassz! Esküvőszervező munkatársunk gyakorlatias tanácsokkal könnyítik meg a választást azt illetően is, hogy például milyen fotóst kérj fel az álom esküvődre! Jó szervezést és hosszan tartó boldog házasságot kíván a Szépség Otthon csapata!

Címkék: esküvőszervezés, téli esküvő, nyári esküvő, lakodalom, esküvői előkészületek, meghívó készítés, nagy nap, eljegyzés tippek, esküvői fotós