divat.jpg

Otthoni divat és öltözködési tippek és tanácsok

Divat és öltözködés otthon

Nem kell mindig a legújabb trendek szerint öltözködnöd ahhoz, hogy csinos legyél. Ennek ellenére sokat javíthatsz a megjelenéseden, ha tudod mit vegyél fel a téli és tavaszi hidegebb hónapokban, vagy a nyári és őszi időszakban. Találd meg mi áll jól neked!


 

Hőség riadó! – Mi legyen a táskádban?

Eddig sem voltam jóban az időjárással, de amit most művel az már felfoghatatlan. Lassan Angliában érezhetjük magunkat: hol esik, hol fúj, hol pedig meggyulladunk. Azt már feladtam, hogy sikerüljön teljes mértékben az időjáráshoz alkalmazkodni, de néhány eszközzel azért közelebb juthatunk a célhoz. Nézzük, mi legyen a táskánkban minden esetre!
 naptej fontossága, helyes napozás
1. Naptej
Kérdezheted, hogy minek, Te ugyan sosem égsz le, éppen, hogy csak megfog egy kicsit a nap. Meg strandra sem jársz állandóan. Persze anyukád néhai figyelmeztetése is eszedbe juthat. Mégis fontos, hogy mindig legyen nálad, mert ha nem is égsz le, az UV- sugárzás kikészíti a bőrödet! Talán most még nem is veszed észre életkorból adódóan, de a bőröd nem fogja elfelejteni a károkat, amiket elszenvedett.
 
Ha huzamosabb ideig vagy kint, akkor 3-4 óránként mindenképpen kend be magad legalább 30 faktoros naptejjel!

színezett ajakápoló, szőlőzsír használata2. Színezett ajakápoló
Szinte majdnem a naptejes kérdés folytatása. Ha minőségi ajakápolót szeretnél, akkor válassz UV-szűrőset. Az ajkakon van ugyanis a legvékonyabb bőrréteg így azt sem árt védeni. Ha eddig szájfényt vagy rúzst használtál, akkor pedig válassz valami extra színűt – például a Labello csillogó darabjai közül.
 
3. Testpermet
A legnagyobb hőségben áldani fogod az eszed, amiért nem hagytad otthon. Felfrissít és olyan fincsi illatod lesz tőle, amitől a parfümöt is elfelejted a nyárra. Szerencsére a legtöbb verzió ma már nem csak „illatos víz”, hanem hidratáló hatással is rendelkezik. Az illatok variációja pedig végtelen.

4. Nedves törlőkendő nedves törlőkendő, babatörlő kendő
Nálam ez az aduász. Egyrészt azért, mert amikor minden hőmérő 39°C-t mutat, akkor már a legerősebb, sportolóknak kifejlesztett dezodorok sem érnek valami sokat (azért egyszer megnézném az arabok használnak-e valamit). Egy nedves törlőkendővel viszont gyorsan áttörölheted az izzadt tagjaidat és felfrissülve mehetsz tovább. Másodszor pedig, egy jó törlőkendő életmentő lehet, ha leeszed magad fagyival a városban, vagy fentről eltalált egy galamb…stb. Ugyanis tisztító hatással is rendelkezik, így gyorsan korrigálni bírod a hibát.
 

5. Esernyő
Vagy otthon hagyod, vagy elhagyod. Én legalábbis így vagyok vele. Ha esernyő vásárlásra adod a fejed, válassz olyan méretet, ami könnyedén elfér a táskádban. Sajnos a vicces, színes és jópofa ernyők általában 2 méteres hosszúság alatt ritkán kaphatóak, de inkább legyen kicsit komorabb, mint hogy egész nap hurcolászd a kezedben, amikor éppen nem esik.

6. Esőkabát
Választhatod ezt a verziót is, ha biztosra akarsz menni, hogy nem foglaljon sok helyet, vagy egyszerűen kényelmesebbnek találod. Ha biciklivel jársz sok helyre, akkor például ennek nagyobb hasznát veszed. Vitát lehet persze indítani, hogy égő vagy nem égő (sok ismerősöm szerinte az), bár engem biztosan nem érdekelne ekkora viharokban, amikor az ember lassan a túlélésre hajt az utca közepén.

7. Zsebtükör, zsebfésű zsebtükör, női neszeszer tükör, smink tükör
Gondolom, ezt nem kell magyarázni. Ha a forróságban az alapozó vagy a színezett hidratálókrém már kezd leolvadni az arcodról, arról érdemes tudnod. Plusz, ha van nálad nedves törlőkendő is (lásd a fentebbi pontot), akkor a sminkhibákat is korrigálhatod vele. Fésűre pedig a viharos szél miatt (is) szükséged lehet.
 
Ha pedig szétszórt vagy, vagy a készlet egyik darabja valahogy mindig otthon marad, akkor érdemes egy nagy neszeszerben tárolni az egészet, amit csak átpakolsz mindig egyik táskádból a másikba. Így biztosan minden helyzetre mindig felkészült leszel.

 

Frizura készítési tippek és tanácsok


Frizurák


női frizurák, alkalmi frizurák, 2013-as hajstílusok

Smink készítési tippek és tanácsok otthonra


Sminkek


szempilla és szemöldök ápolás, sminkelés kezdőknek

Otthoni körömápolás tippek és tanácsok


Körömápolás


francia manikűr, köröm festés

Női divat tippek

Divat 2013, Alkalmi ruhák, Női divat, Divat tippek

A női divat szinte átszövi a mindennapjainkat. Hallunk róla a TV-ben, rádióban, olvashatunk róla az újságokban, magazinokban. Többen beleesnek abba a hibába, miszerint minden, amit látnak a kifutókon, magazinokban az jól nézhet ki saját magukon és az utcán is. Ez azonban nem így van. Nem szabad elfelejtenie senkinek a korát, illetve az alakját – divat tippjeink pont ezek elkerülésében segítenek. Nyáron szeretünk merészebb dolgokat is kipróbálni az öltözködésünkben, télen viszont azt gondolják sokan, hogy a trend háttérbe szorul. Jól be kell öltözni azt kész! Ez egy tévedés! A divat minden évszakban fontos és követhető, így télen is! A sál például az egyik olyan ruhadarab, amit több évszakban is tudunk használni. Tavasszal egy jó kiegészítőként szolgál, télen pedig melegít. Különböző méretű, anyagú, és színű sálak vannak, így a paletta nagyon széles. Tavasszal inkább a színesebb mintázatúakat részesítjük előnyben, míg télen a letisztult egyszerűbb formákat. Mindegyiket kipróbáltuk már, és szeretnénk pár ötletes és hasznos tippet adni nektek a sál hordás fortélyairól. A ruhák mellett a kiegészítőkre is ugyanakkora hangsúlyt kell fektetni. Egy szép ruha semmit nem ér egy megfelelő kiegészítő nélkül. De egy szép kiegészítő nemcsak a ruhát díszíti fel, hanem a viselőjét is. Akár ajándéknak is megfelelő lehet. A női divat mellett megmutatjuk azt is, hogy mi lesz 2013 divatja és, hogy milyen alkalmi ruhákat érdemes hordanunk idén, ha csinosak és divatosak szeretnénk lenni akár egy esküvőre, akár bálba készüljünk! Divat tippek minden mennyiségben!

Címkék: női divat, alkalmi ruhák, divat 2013, 2013-as divat, divat tippek, őszi, téli, nyári, tavaszi, divat trendek, kiegészítők, sál hordás, sál kötések